TLogistics fulfilment Solutions positief over 1e mini-bijeenkomst

Home / fulfilment / TLogistics fulfilment Solutions positief over 1e mini-bijeenkomst

TLogistics fulfilment Solutions positief over 1e mini-bijeenkomst

TLogistics fulfilment Solutions positief over 1e mini-bijeenkomst (deel 1).
Op 11 mei hebben wij de 1e mini-bijeenkomst gegeven voor webshops uit Tilburg.
Door het kleinschalig te houden is er veel meer interactie en kunnen onderwerpen beter besproken worden.

Tijdens deze bijeenkomst hebben wij verschillende onderwerpen uit de gehele e-commerce keten besproken. Met veel uiteenlopende onderwerpen zoals e-fulfilment & webshop logistiek,  vindbaarheid, marketing,  inkoop en aftersales.

“Vanuit de markt  krijgen wij regelmatig vragen van webshops over hoe ze zich kunnen onderscheiden van andere webshops”?.

Belangrijk is dat je het fulfilment & webshop logsitiek goed regelt.
Verkeerde producten/maten en ontbrekende producten versturen vanuit je webshop betekend ontevreden klanten.

Meerdere webshops onderschatten het belang van goede orderverwerking en verzending. Ook de manier van inpakken, de materialen die je gebruikt. Gebruik je passende dozen? Geef je een beleving mee. Ben je flexibel om bij grote hoeveelheden orders alles die dag te verwerken?

Klanten vertellen negatief over je webshop naar vrienden of via social media. Op lange termijn kan dit het einde zijn.
Kan jouw e-fulfilment & webshop logistiek beter? Laat je gegevens achter contact of bel direct 0161-295295 en vraag naar Jeroen Kammers.

TLogistics fulfilment Solutions positief over 1e mini-bijeenkomst (deel 2).
Ook dachten enkele dat er in de toekomst geen bestaansrecht is voor kleine(re) webshops. Dit omdat ze qua vindbaarheid toch nooit boven BOL.com, Cool Blue, Fonq en Wehkamp  in Google kunnen.

Daar waren wij het gedeeltelijk mee eens en zeker als je dezelfde producten verkoopt.

Je kunt dus andere producten gaan verkopen die niet op de “grote” webshops staan. Maar je kunt ook een white label opzetten die dus alleen door jou verkocht wordt. Hierdoor kun je de marges op pijl houden en dus meer winst maken.

Ook zijn we van mening dat je als kleinere webshop focus moet houden en een verhaal moet hebben. Er was een webshop aanwezig die in fair trade en biologische kleding zat.

Het verhaal achter de producten en focus hierop is een opkomende markt. Als je daar als eerste bij bent, kun je een mooie groei tegemoet zien en je bent vindbaar voor diegene die dat belangrijk vinden.
Het is makkelijker qua budget om hier de focus op te houden. Uiteindelijk weten ze je als specialist dan wél te vinden.

Maar…
De webshop is afgestapt van het verhaal en focus en wil meer de nadruk gaan leggen op andere facetten, die meer consumenten belangrijk vinden.
De focus wordt dus vervaagd en wij zijn van mening dat je je nu gaan bevinden in de “red ocean”, dus een vechtmarkt tussen de grote jongen.

Ook mis je straks de aansluiting als webshop in niche van fair trade en biologische kleding.!

Conclusie is dat je op langer termijn de focus moet leggen en om in een nicemarkt te zitten. Je kunt immers niet voor iedereen alles zijn. De taart is uiteindelijk kleiner, maar leg daar de focus op wat op langer termijn zal lonen.

Anders wordt je uiteindelijk als webshop uit de markt gedrukt door de giganten met grote marketingbudgetten.

TLogistics fulfilment Solutions positief over 1e mini-bijeenkomst,  zekers als het gaat over de input die wij elkaar hebben gegeven.

Related Posts