Fulfilment wel of niet uitbesteden?

Home / fulfilment / Fulfilment wel of niet uitbesteden?

Fulfilment wel of niet uitbesteden?

Fulfilment wel of niet uitbesteden is een vraag die iedere (beginnende) webshop moet zien te beantwoorden. Kies je voor het uitbesteden van je fulfilment dan zijn er in Nederland tientallen bedrijven die dit voor je kunnen doen. Maar waarom zou je fulfilment wel of niet uitbesteden?

Voor een webshop is logistieke afhandeling (fulfilment) absoluut een essentieel onderdeel. Je moet immers de producten van je webshop volgens afspraak bij jouw  klant krijgen. Je kunt natuurlijk heel veel zelf doen, maar als je webshop hard groeit, is het bijna niet meer te doen om orders vanuit je eigen magazijn (zolder) te verwerken en te versturen.

Veel webshops kiezen er dan voor om hun fulfilment uit te besteden. Dat scheelt direct al flink in de kosten die je moet betalen voor bijvoorbeeld verzending. Fulfilmentpartijen hebben goede afspraken met de vervoerders en de fulfilmentpartij is beter in staat om pieken op te vangen, zodat de orders op tijd naar de consument worden verzonden.

Ook ben je veel flexibeler en hou je tijd over voor andere werkzaamheden waar je echt harder en beter door kunt groeien.  Je kunt meer tijd steken in je marketing voor snellere groei. Ook kun je meer tijd steken in je inkoop en hou je ook nog extra tijd over voor je privé leven. Een beetje ontspanning is natuurlijk ook wel fijn.

Fulfilment wel of niet uitbesteden is wel een moeilijke keuze omdat je “je kindje” uit handen geeft. Dat is natuurlijk een hele stap. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de geschikte partij die jou daar mee kan helpen. Belangrijk is om vanaf het begin, dus van offerteaanvraag, te kijken hoe het fulfilmentbedrijf dit aanpakt.

Even snel een offerte toegestuurd krijgen, of wordt je persoonlijk benaderd?
Hoe snel wordt je benaderd?
Wordt er vanaf dit stadium al met je meegedacht?
Hoe voelt het eerste contact?
Is de persoon enthousiast?

Dit zijn enkele vragen die je vanaf het begin al mee kunt nemen. Maar vergeet zéker niet om op locatie kennis te maken en te kijken of er met passie en gedrevenheid gewerkt wordt. Je kunt dan ook gelijk beoordelen of het fulfilment-magazijn er netjes en verzorgt uit ziet. Jouw spullen komen er immers te liggen.

Lees meer via onderstaande link:

e-fulfilment uitbesteden?

Fulfilment wel of niet uitbesteden?

 

Related Posts